top of page

BLOG RosMariny

Raindrop dětem?

Raindrop, tedy aplikace esenciálních olejů na tělo, velmi jemná technika se silnými účinky. Kombinuje "peříčkové" hlazení a sílu terapeutických olejů.

Otázkou je, zda tak silné oleje a v takovém množství je možné aplikovat na malé děti. Ráda bych se s Vámi podělila o mé zkušenosti.

Mám dvě malé děti, letos mají 5 a 7 let, ale oleje Young Living už nějaký ten rok používáme. A děti jsou neustále mými velkými učiteli. Raindrop technika má určitý postup, druhy esenciálních olejů a jejich doporučené množství. Když doma sáhneme po olejích, má to svůj důvod. Uvolnění, uklidnění, dezinfekce, bolest, horečka, nachlazení, radost... Vždy děti nechám vybírat oleje. A vždy dělám jen to, co mi dovolí. Chtějí jen oleje na nožky? Nebo naopak jen na záda? Chtějí konkrétní oleje? Nebo chtějí ukončit aplikaci v průběhu? Plně je respektuji. Přišlo mi to přirozené, je to jejich tělo (měli bychom se od nich učit, i my bychom častěji měli dát na naši intuici, poslechnout své tělo, své potřeby).

A když mě pak oslovila kamarádka, zda bych dala Raindrop jejímu 4letému synovi, přijala jsem. Byl nemocný, ale na "hlazení s olejíčky" se těšil. Vybrali jsme spolu esence a začali. Byl úžasný, krásně si to užil, podával mi olejíčky, vše komentoval a naučil se nádherně vyslovovat RRRAINDRRROP :). V poledne pak usnul, spal nezvykle krátce a vyskočila mu teplotka. Ale už v průběhu odpoledne se dusivý kašel začal měnit ve vlhký a začal vykašlávat. Druhý den je čekala dohodnutá akutní kontrola u lékařky. Z její zprávy jsem tenkrát (a dodnes) měla velkou radost "...včera ještě alter.masáž éter. oleji - poté začal více vykašlávat, zvýš.teplota, pak únava, ale asi pomohlo..."

Raindrop u dětí je lepší provádět doma, v jejich známém prostředí, u malých dětí je dobré pustit jim pohádku, ať už mluvenou, pokud vydrží poslouchat, nebo v televizi (pokud možno nějakou klidnou, nic divokého). A chci říct, že někdy méně je více, že nám oleje velmi pomáhají, že když aplikujete esenciální oleje na své tělo nebo na své dítko, je potřeba to dělat s rozvahou a láskou, vnímat svou intuici a respektovat.

A ne vždy "sáhnu" rovnou k Raindrop technice, někdy, když jsou děti nemocné, jen jim ve spánku potřu nožky, kápnu na polštář... A pokud sáhnete k alternativě (jakékoliv) k západní medicíně, vždy je nutné počítat s tím, že je potřeba trochu jiný přístup, že jedna kapka nevyléčí i když může ulevit. Vždyť I léky musíte brát po určitou dobu... Odměnou je "čisté" tělo, vůně...A vše s rozumem!

Takže Raindrop a děti? Za mě ano, s plným respektem k jejich stavu a potřebám.

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page